Dracula 2. Sezon: Yayın Tarihi, Konusu, Oyuncuları

Merakla beklenen Dracula dünden itibaren tüm bölümleri ile Netflix’te yayında. BBC ve Netflix iş birliğiyle hazırlanan dizi, 3 bölümlük bir mini dizi olarak 4 Ocak 2020 tarihinde yayınlanmaya başladı. Ama Dracula ilk sezonunu bitiren izleyiciler 2. sezon hakkında planları merak ediyor. İşte Dracula 2. sezon hakkında bildiklerimiz.

Dracula 2. Sezon Oyuncu Kadrosu: Kimler Oynuyor?

‘Sherlock’ ve ‘Doctor Who’ dizilerinin yaratıcıları Mark Gatiss ve Steven Moffat‘ın ürettiği dizide, Charles Bang ‘Dracula’ karakterini canlandırıyor.  Dizinin diğer rollerinde  Joanna Scanlan, Morfydd Clark, Jonathan Aris,  John Heffernan, Youssef Kerkour  ve Dolly Wells bulunuyor. Dizinin senaryosunu Steven Moffat ve Mark Gatiss yazarken,  yönetmenliğini Jonny Campbell, Paul McGuigan ve Damon Thomas yapıyor.

Dracula 2. Sezon Konusu: Neler Olacak?

Sherlock ‘un yaratıcılarının imzasını taşıyan bu dizi; vampirlerin en ünlüsü, azametli, tehditkâr ve ölümcül Kont Dracula’ya yepyeni bir yorum getiriyor.

Bram Stoker’ın klasik eserinden esinlenerek kaleme alınan mini dizi, 1897 yılında Transilvanya’da geçiyor ve kana susamış Kont’un Viktorya dönemi Londrası’na karşı planlarını sahneliyor.

Dracula 2. Sezon Yayın Tarihi: Ne Zaman Yayınlanacak?

Dracula 1. sezonun 3 bölümü ilk kez 1 Ocak 2020’de BBC One’da 3 gün arka arkaya yayınlanmıştı. Tüm bölümlerin yayınlanmasının ardından 4 Ocak 2020’de Netflix’te yayınlanmaya başladı.

Bir sonraki sezon hakkında bilmemiz gereken en önemli nokta dizinin hem BBC, hem de Netflix tarafından ‘Mini Dizi’ olarak sunulduğu görülüyor. Bu da dizinin çok sezonlu bir planlama ile yaratılmadığını gösteriyor. Daha önce ‘mini dizi’ olarak başlayıp yeni sezonlarla devam eden ‘True Detective’ ve ‘Big Little Lies’ gibi istisnalar olmasına rağmen aynı istisnanın Dracula’da da olup olmayacağı henüz belli değil.

Ayrıca bu sezonun göreceği ilgi ve izlenme oranları Netflix ve BBC’nin 2. sezona devam edip etmeme konusundaki kararlarında önemli etken olacak.

Henüz resmi bir açıklama yapılmayan Dracula 2. Sezon onayı verilmesi halinde 2021 yılında Netflix ekranlarında görebiliriz.


[tnm_video layout=”mnmd-post-media-wide”]https://www.youtube.com/watch?v=fokdvaYR220[/tnm_video]

Steven Moffat ve Mark Gatiss’in Bram Stoker’ın klasik eserinden esinlenerek kaleme aldığı mini dizi Dracula‘nın 2. Sezonunu beklerken eğer izlemediyseniz veya tekrar izlemek isterseniz dizinin önceki bölümlerini Netflix‘ten izleyebilirsiniz.

You May Also Like