David Fincher’dan Mindhunter 3. Sezon İptaline Dair Açıklama Geldi

David Fincher, büyük beğeni toplayan psikolojik suç gerilim dizisi Mindhunter’ın 2. sezonunun ardından neden iptal edildiğini anlattı.

Mindhunter’ın yapımcısı David Fincher dizinin 3. sezonunun neden iptal edildiğine ilişkin derinlemesine bir açıklama yaptı. Joe Penhall tarafından yaratılan Mindhunter ilk olarak 2017 yılında Netflix’te yayınlandı ve FBI’ın erken dönem seri katil psikolojisi araştırmalarının çarpık incelemesiyle hem izleyicilerin hem de eleştirmenlerin beğenisini kazandı. Dizinin 2. sezonu 2019’da yayınlandı ve benzer şekilde eleştirmenlerin beğenisini kazanmıştı ama 3. sezon bir türlü yayınlanmadı ve nihayet Fincher geçtiğimiz Şubat ayında dizinin yayından kaldırıldığını doğruladı.

Yönetmen, bunun bir maliyet sorunu olduğunu, dizinin hitap ettiği sınırlı izleyici kitlesine kıyasla çok pahalıya mal olduğundan vazgeçildiğini açıkladı. Fincher;

“Belki House of Cards büyük bir risk değildi ama Mindhunter öyleydi. Psikoseksüel sadistlerin dünyasında bekaretini kaybeden bir adamın portresi olarak işlev görecek, ne X-Files, ne CSI ne de Criminal Minds olacak, davranış bilimleri üzerine bir prosedür dizisi mi? Biz bu yörüngeyi tamamlayamadık ama bu bir kumardı. Pahalı da bir diziydi. Çok pahalı. Sonunda birisi bize ‘Bütçeyi azaltmadığınız ya da daha popüler hale getirmediğiniz sürece bu diziyi bu şekilde üretmenin bir anlamı yok, bu sayede daha fazla insan izleyecek’ diyene kadar gidebildiğimiz yere kadar gittik.”

“Yaklaşımımızı değiştirmek istemedik, bu yüzden saygılı bir şekilde bize bunun altına bir çizgi çektiklerini söylediler. İşte bu kadar: Ben her zaman benden beklenenin bir adım ötesine geçerim. Aksi takdirde, ilgilenmiyorum. Seven’ın bir deneme gösteriminde, ışıklar açılmadan hemen önceki sessizlik anında, herkes nefesini tutmuş beklerken, yapımcıyı bana küfrederken yakaladım: ‘Adam harika bir gerilim öyküsünü alıp yabancı bir filme dönüştürmüş!”

Mindhunter 2. sezon finali hikayenin devam etmesi için açık kapı bırakıyordu, yani dizi artık düzgün bir dizi finali yapamayan diğer iptal edilmiş Netflix dizileri arasına katıldı. Ancak, dizinin finali her şeyi derli toplu bir şekilde tamamlamamış olsa da, yine de kuvvetli bir dizi sezonunun kapanışını gerçekleştirdi. Üçüncü sezon ve sonrasında daha fazla seri katilin ele alınmayacak olması biraz moral bozucu olsa da, en azından Mindhunter’ın saygınlığı artık hayal kırıklığı yaratabilecek bir yeni sezonla gölgelenmeyecek.

Kaynak

Première Magazine, Screenrant

Haberdar ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
You May Also Like