Netflix Reklamsız Temel Planı Kullanımdan Kaldırmayı Planlıyor

Netflix, şimdiye kadarki en çok tercih edilen abonelik seçeneklerinden biri olan düşük maliyetli ve reklamsız aboneliğini sonlandırıyor.

Netflix, 2023’ün dördüncü çeyreğine ilişkin sonuçları Salı günü bir değerlendirme toplantısında açıklarken, reklam destekli paketinin faaliyete geçtiği ülkelerdeki tüm Netflix aboneliklerinin %40’ını oluşturduğunu açıkladı. Yayıncının, üyelik tabanına 13,1 milyon kişi daha eklediği bildirildi ki bu, şirketin geçen yıl reklamları devreye sokma ve şifre paylaşımını azaltma yönündeki cesur kararları göz önüne alındığında beklenmedik bir sonuçtu.

Netflix CEO’su Greg Peters şirketin yaptığı gelir açıklamasında, reklam içeren abonelik paketleriyle müşterilerin “Basic’ten daha iyi bir pakete, daha fazla içeriğe ve indirmelerde daha yüksek çözünürlüğe sahip olduklarını” söyledi.

Peters, “Ve elbette asıl fayda, tüm bu harika hikâyeleri daha düşük bir fiyat karşılığında izleyebilmeleri,” diye ekledi.

Netflix Basic geçen yıldan bu yana yayıncıya yeni abone olanlara sunulmuyor ve geçen sonbaharda Netflix, Netflix Basic’in aylık fiyatını ABD’de ve diğer pazarlarda 9,99 dolardan 11,99 dolara yükseltti. Reklam destekli paketler şu anda Avustralya, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Kore, Meksika, İspanya, İngiltere ve ABD’de mevcut.

Peki bu, Netflix’in hem mevcut hem de yeni üyeler için fiyatları artırmayı bırakacağı anlamına geliyor olabilir mi? Muhtemelen hayır. Şirket ayrıca kâr toplantısında Netflix’e yatırım yapmak, geliştirmek ve büyütmek için “zaman zaman üyelerimizden bu geliştirmeleri yansıtabilmek için biraz daha fazla ödeme yapmalarını isteyeceğini” belirtti.

Haberdar ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
You May Also Like