Halle Berry’nin Bilimkurgu Filmi Henüz Tamamlanmadan Yayından Kaldırdı

Netflix, Warner Bros’un birkaç yıl önce DC filmi Batwoman’a yaptığını anımsatan bir hareketle, Berry’nin yakında gösterime sunacağı bilimkurgu filmi The Mothership’in fişini film tamamlanmadan çekmeye karar verdi.

The Mothership bir anne ve bir gemi hakkındaydı, Berry kocası gizemli bir şekilde ortadan kaybolan bir anneyi canlandırıyordu. Sonra bir gün, o ve çocukları arazilerinde gizemli bir uzay gemisi keşfediyor ve böylece bu gizem çözülmeye başlanıyor. Filmin çekimleri 2021 yazında başladı ve o zamandan beri post-prodüksiyonda birçok gecikme yaşandı. Tekrar çekimlerin yapılması planlandı ancak filmdeki çocukların aradan geçen yıllar içinde önemli ölçüde büyümüş olmaları nedeniyle maliyetli ve karmaşık olarak değerlendirildi. Netflix’in ise maddi kaygılar taşımadığı söylenirken, tüm bu gecikmeler ve sorunların çığ gibi büyümesi üzerine filmin fişinin çekilmesine karar verildiği anlaşılıyor.

Variety’nin yayınladığı haberde Netflix’in bu kararı kolay almadığı ve yayıncının film üzerinde çalışan herkese şükranlarını sunduğu belirtiliyor. Ancak Berry ya da yazar-yönetmen Matt Chartman (Bridge of Spies) gibi isimlerin bu habere nasıl tepki verdiklerine dair bir açıklama yapılmadı.

Yine de, herkes bu filmde çalıştığı için elbette parasını almış olsa da, bir şey üzerinde bu kadar çok çalışıp bitirmek bir yana, gün ışığını bile göremeyecek olması insanın canını sıkıyor olmalı. Filmlere sanat yerine içerik muamelesi yapıldığında işte böyle oluyor.

Haberdar ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
You May Also Like