Netflix, “Ateşböceği Yolu” romanını diziye uyarlayacak

Türkiye’de Ateşböceği Yolu ismi ile yayınlanan Firefly Lane romanından uyarlanacak 10 bölümlük dizi için onay verildi.

Netflix, Kristin Hannah’ın yazdığı Türkiye’de Ateşböceği Yolu ismi ile yayınlanan Firefly Lane romanından uyarlanacak 10 bölümlük dizi için onay verdi.

Yazdığı kitaplar ile New York Times en çok satanlar listesinde de yer alan ünlü yazar Kristin Hannah’nın kitabı ile aynı ismi taşıyacak dizide; Adları Tully ve Kate olan iki kadının çocukluk yıllarında başlayan ve sonsuza dek süreceğine söz verdikleri 30 yıllık dostluğunun hikayesi anlatılacak. İki kadının sadece dostluğu değil, 1970’li yıllardan 2000’li yıllara kadar geçen sürede arka planda olan tarihi olaylarda romanda başarılı bir şekilde işleniyor.

Kitap, Türkiye’de Ateşböceği Yolu ismi ile yayınlandı. (Fotoğraf: neokur.com)

“Firefly Lane”, Kristin Hannah’ın şu anda yapımı süren üçüncü romanı olacak. Yazarın diğer iki romanı “The Nightingale” ve “The Great Alone” TriStar Pictures tarafından sinemaya uyarlanıyor.

Krisitin Hannah dizinin yapımcıları arasında yer alıyor ve dizinin senaryosu “Dawson’s Creek,” “Witches of East End,” ve CW yapımı “No Tomorrow” dizilerinin de senaryosunu yazan Maggie Friedman’ın kaleminden çıkacak.

Dizinin çekimlerinin ne zaman başlayacağı ve ne zaman yayınlanacağı konusunda henüz bir açıklama bulunmuyor.

You May Also Like