Netflix Abonelik Sistemi IOS’ta Artık Yok

iOS cihaza sahip kullanıcıların artık Netflix’e abone olmak veya aboneliklerini yenilemek için başka yöntemleri kullanması gerekecek.

iOS cihaza sahip kullanıcıların artık Netflix’e abone olmak veya aboneliklerini yenilemek için başka yöntemleri kullanması gerekecek. iOS kullananlar Netflix uygulaması ile artık üye olamayacak ve ödeme yapamayacaklar. Netflix’e göre bunun nedeni Apple’ın aldığı yüksek komisyon oranları.

Komisyon rakamlarını fazla bulan Netflix, bir süredir Apple Store’dan çıkmayı ve aboneleri tamamen kendi yapısı altında toplamayı amaçlıyordu ve artık bu amacı için ilk adımı attı. Bir süredir beklendiği gibi Netflix gerçekten de Apple ile iş birliğini sona erdirdi ve abonelik sistemini geri çekti. Dolayısıyla kullanıcılar artık App Store aracılığıyla Netflix abonesi olamayacak. Netflix, Apple’ın her aboneden %15 ila %30 arasında bir komisyon kestiğini ve bu komisyoknun epey yüksek olduğunu ifade etmişti. 

Peki iOS kullanan ve Netflix’e abone olmak isteyenler ne yapabilir?

Şu an bu kullanıcıların yapabileceği tek şey Netflix resmi internet sayfası aracılığıyla abonelik işlemlerini gerçekleştirmek olacaktır. Netflix şu an tüm abonelerinı kendi yapısı altında toplayarak komisyon kesintilerinden kurtulmaya çalışıyor.

You May Also Like