Black Mirror Bandersnatch: Mutlu Son ve Bütün Sonlar

Black Mirror Bandersnatch’in çıkması ile bütün vaktimizi harcayıp olası bütün sonları ve tüm ipuçlarını çözmeye çalıştık.

Netflix’in interaktif yapımı Black Mirror: Bandersnatch filmi yayınlandı. Black Mirror Bandersnatch’in çıkması ile bütün vaktimizi harcayıp olası bütün sonları ve tüm ipuçlarını çözmeye çalıştık. İşte şu ana kadar öğrendiklerimiz.

Uyarı! Bölüm içeriği ve sonu hakkında spoiler içerir.

Mutlu / İyi son var mı?

Dizinin önceki bölümlerinden de bildiğimiz gibi Black Mirror hiçbir zaman mutlu son taraftarı bir dizi olmadı. Black Mirror Bandersnatch için ise mutlu son oyunun piyasaya çıkıp 5 puan alması ve herkesin hayatta kalması olabilirdi fakat şu ana kadar bildiğimiz kadarıyla filmde böyle bir mutlu son bulunmuyor.

Kaç farklı son var?

Tüm dünyadan izleyicilerin birleşip şu ana kadar buldukları sonlar:

  • Stefan ofiste çalışmayı kabul eder, oyun kötü puan alır, son.
  • Stefan, Colin’in yerine balkondan atlar, oyun yarım kalır ve kötü puan alır.
  • Stefan bilgisayarında netflix’i görür ve doktora gitmeyi kabul eder, Doktor ve babası ile savaşır.
  • Stefan bilgisayarında PACS yazısını görür, babasını öldürür, doktorunu aradıktan sonra tutuklanır. Oyun kötü puan alır.
  • Stefan bilgisayarında Netflix’i gördükten sonra terapide camdan atlamak ister. Bandersnatch’ın çekimleri yarıda kesilir çünkü bu sahneler senaryoda yoktur.
  • Stefan babasını öldürür, cesedi gömer, köpek cesedi bulur, hapise düşer. Oyun kötü puan alır.
  • Stefan babasını öldürür, cesedi parçalar, oyun satışa çıkar. 5/5 not alır. Gelecekte kadın bandersnatch’ı Netflix’te tekrar yaratır.
  • Stefan babasının kasasında tavşanının bulur, annesi ile 8:45 trenine gitmeyi kabul eder ve ölür, gelecekteki Stefan’da terapi sırasında ölür.

Eğer daha farklı sonlar bulunursa bu bölümü güncellemeye devam edeceğiz.

Bandersnatch’ı tekrar yaratan kadın kim?

Yedinci sıradaki sonda yazdığımız gelecekteki kadın Colin’in küçük kızı Pearl. Pearl’ü geçmişte küçük halini Colin’in evinde kısa bir süre görmüştük.

Bandersnatch hangi zamanda ve nerede geçiyor?

Filmin yaşandığı lokasyon Londra, Birleşik Krallık ve tarih olarak 1984 yılında geçiyor.

Kasa için kaç tane şifre var?

Şu ana kadar bulabildiğimiz dört tane şifre var. Bunlar PAC, TOY, JFD, ve PAX. Her şifre farklı bir sona yönlendiriyor.

Bandersnatch kaç saat sürüyor?

Her ne kadar filmin ortalama bitiş süresi 90-120 dakika olsa da aslında 5 saat 12 dakika çekilmiş içerik bulunuyor.

Black Mirror Bandersnatch’ı hangi cihazlarda izleyebilirim?

İnteraktif filmler bazı eski model smart televizyonlarda, Windows uygulamasında ve Silverlight kullanan Edge ve Firefox gibi tarayıcılarda, Google Chrome’un eski sürümlerinde, Chromecast ve Roku cihazlarda çalışmıyor. Sizde de bu cihazlardan biri varsa Black Mirror Bandersnatch’ı maalesef izleyemeyeceksiniz.

Android ve iOS kullanıcıları izleyebilmek için uygulama mağazalarından en son sürüm Netflix uygulamasını indirmesi gerekiyor. Playstation ve Xbox’ta izlemek istiyorsanız Netflix uygulamasını indirmeniz ve hali hazırda yüklü ise en son versiyonda güncel olduğuna emin olmanız gerekiyor.

Android kullanıcıları interaktif içerikleri oynatabilmeniz için Android versiyonunuzun 6.19 ve sonrası olması gerekiyor. Eğer daha eski versiyonlu bir telefonunuz varsa içeriği oynatamayacaktır.

You May Also Like