Luther’in yeni sezonu olacak mı?

Luther hayranları, dedektifin sinema filmi macerasının ardından BBC&Netflix’in suç dramasının başka bir sezonunun olup olmayacağını merak ediyor.

Luther: The Fallen Sun, dünya çapında sinemalarda gösterime girdikten kısa bir süre sonra Netflix’te yayınlanmaya başladı. Şu anda Netflix’in film listelerinde üst sıralarda yer alan film, gözden düşmüş polis dedektifi John Luther’in (Idris Elba) bugüne kadarki en büyük düşmanı olan seri katil David Robey (Andy Serkis) ile mücadelesini konu alıyor. Luther: The Fallen Sun’da BBC dizisindeki Martin Shenk rolünü yeniden canlandıran Dermot Crowley de yer alıyor.

Filmin Netflix’te çok iyi bir performans sergilemesiyle birlikte, dizinin izleyicileri bunun Luther için yeni bir sezon ile dönüş anlamına gelip gelmeyeceğini merak ediyordu.

Ne yazık ki şu anda Luther’in başka bir sezonu için herhangi bir plan yok ancak başrol oyuncusu Elba seriyi sinema filmleri ile devam ettirmek istediğini ifade etti.

Idris Elba yaptığı bir röportajda: “Beş sezondur, 10 yıldır bu karakterin etrafında dolaşıyorum.”

“Sürekli geri döndüğüm bir karakter. Çok fazla karaktere geri dönmüyorum. Onları uğurlamayı seviyorum ama bu karakter beni sürekli içine çeken bir karakter oldu. Luther için hedeflerimizden biri de onu sinema ekranına taşımaktı. Bond ile rekabet edebileceğimiz bir yere taşımaya çalışmak gibi. Filmle gurur duyuyorum çünkü gerçekten de bu hayallerin gerçekleştiği fikrini yansıtıyor.”

Luther: The Fallen Sun’ın hem Netflix’te hem de sinemalarda elde ettiği başarı göz önüne alındığında, bu başarılı bir film serisinin başlangıcı olabilir gibi görünüyor.

Dahası, Luther’in sezonlarının yıllar geçtikçe bölüm sayılarının azaldığı göz önüne alındığında, televizyondan sinema filmine geçmek dizi için daha iyi olabilir.

Birinci sezon 2010 yılında altı bölümden oluşurken, sonraki yayınlanan sezonlar dört bölüme düşmüştü. 2015’teki dördüncü sezon, sadece iki bölümle Luther’in en kısa süreli sezonuydu.

Luther: The Fallen Sun şimdi Netflix’te yayında.

You May Also Like