Stranger Things 3. Sezonda Neler Olacak?

Stranger Things’in ikinci sezonunun çıkmasının üzerinden aylar geçti ve dizinin hayranları yeni sezonda ne olacak merak içinde.

Neyse ki üçüncü sezonunda neler olacağı hakkında bazı detaylar ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde dizinin yapım ekibi ve oyuncuları Paleyfest panelinde bir araya geldi. Her ne kadar daha çok ilk iki sezon hakkında konuşulsa da dizinin yapımcısı Shawn Levy üçüncü sezonun hikayesinin yönü hakkında bir kaç ipucu verdi.

İşte bu detaylar ve Stranger Things’in üçüncü sezonundan şu ana kadar öğrendiklerimiz:

1. Üçüncü sezon 1985 yazında geçecek.

Cadılar bayramında Hayalet Avcıları kıyafetleriyle Hawkins delikanlıları

Yeni sezon hakkında öğrendiklerimizden ilki dizinin 1985 yılı yazında geçeceği oldu. Bu da demek oluyor ki dizi ikinci sezonun bitiminden altı ay sonrasını anlatacak.

Bu konuda dikkat çeken diğer konu ise ilk iki sezonun ardından üçüncü sezon yaz sezonunda geçen ilk sezon olacak. İlk iki sezonda okul döneminde geçerken bu sezon yaz tatilinde geçecek. Önceki iki sezonda sonbahar döneminde geçmişti.

2. Geleceğe Dönüş filminden alıntılar olacak.

Geleceğe Dönüş serisinden Doktor ve Marty

Önceki sezonlardan da gördüğümüz gibi yönetmen Duffer Kardeşler diğer filmlere gönderme yapmasını seviyor ve Geleceğe Dönüş (Back to Future), Define Avcıları (The Goonies), The Breakfast Club gibi ünlü filmlerin sinemalarda yer aldığı 1985 döneminde de bir çok gönderme olacağa benziyor.

Levy açıklamasına bakıldığında ikinci sezonda izlediğimiz Ghostbusters göndermeleri gibi üçüncü sezonda da Geleceğe Dönüş göndermeleri görebiliriz.

3. Eleven ile Mike ve Max ile Lucas sevgili olarak devam.

Mike ile ilk göz ağrısı Eleven

Hatırladığımız gibi Stranger Things ikinci sezon finalinde Mike ile Eleven danslarında ilk kez öpüşmüşlerdi. Levy’nin açıklamasına göre bu aşk üçüncü sezonda da güçlenerek sürecek.

4. Steve ve Dustin’in baba/oğul ilişkisi.

Fawcett saç spreyleri sunar…

Önceki sezonun en güzel sürprizlerinden biri de Steve Harrington ile Dustin ikilisinin adte bir baba/oğul gibi birbirleriyle olan korumacı bağıydı.

Levy açıklamasında karakterler arasındaki bu bağı üçüncü sezonda da bozmayacaklarını açıkladı.

5. Shadow Monster hala göklerde olacak.

Shadow Monster hala orada bir yerlerde.

Üçüncü sezonun kötü adamı kim olacak henüz tam olarak belli değil ama geçen sezon son bıraktığımızda Upside Down’ın geçidi kapanmış olmasına rağmen Shadow Monster hala gökyüzündeydi.

Levy’nin açıklamalarına göre Shadow Monster üçüncü sezonda da Upside Down’da varlığını sürdürecek. Ancak Levy’nin önceki açıklamalarını da göz önüne aldığımızda tek kötü adamın Shadow Monster olmayacağını ve farklı düşmanlar da göreceğimizi varsayabiliriz.

6. Yeni karakter: Robin

Hawkins’in son sakinlerinden: Maya Hawke

İkinci sezonda bir kaç yeni karakterle tanışmıştık. Üçüncü sezonda da en az bir yeni karakter kesinleşti.

Yeni sezon kadrosuna katılan Maya Hawke dizide Robin karakterini canlandıracak. 19 yaşında ki oyuncu tahminlere göre Steve ile bir aşk ilişkisi yaşayabilir.

Ayrıca ikinci sezonda Lucas’ın kız kardeşini oynayan Priah Ferguson’un da bu sezon ekran süresi uzayacak.

7. 2019’dan önce yayın düşük ihtimal.

Yeni sezonu bekleyen Stranger Things hayranları (temsili)

Peki Stranger things’in üçüncü sezonu ne zaman yayınlanacak?

Görünen o ki biraz daha bekleyeceğiz. Mart 2018’de yapılan Paleyfest’te ki açıklamasında Levy
bir ay sonra dizinin yapımlarına başlayacaklarını söylemişti.

İkinci sezonun yapımı Kasım 2016’da başladığını ve yayınlanmasının Eylül 2017’de olduğun göz önüne aldığımızda üçüncü sezon çekimlerinin Nisan 2018’de başladığnıa göre üçüncü sezon yayınlanma tarihi en iyi ihtimal Mart 2019 olacak gibi gözüküyor.

You May Also Like