The Crown dizisinde ‘son kraliçe’ Imelda Staunton olacak

The Crown, 5. sezonuyla ekranlara veda edecek ve son sezonunda Oscar adayı oyuncu Imelda Staunton, Olivia Colman’dan rolü devralacak.

Dizinin yapımcısı Peter Morgan, dizinin 21. yüzyıldaki olayları da içereceğini duyurdu. Bu açıklama ile, dizinin Lady Diana’nın ölümüne de yer vereceği kesinleşmiş oldu. Ancak dizinin, daha yakın zamandaki olaylara ve Prens Harry ve Meghan Markle’ın evliliği gibi gelişmelerden bahsedilmesi beklenmiyor.

Kraliçe İkinci Elizabeth’i dizinin birinci ve ikinci sezonlarında İngiliz oyuncu Claire Foy canlandırmıştı. Olivia Colman’dan son sezonda rolü devralacak olan 64 yaşındaki İngiliz aktris Imelda Staunton, 2003 yılında bir televizyon dizisinde de Kraliçe’yi canlandırmıştı.

[image lightbox=”1″ caption=”Olivia Colman ve Imelda Staunton”]https://netflixhaber.com/wp-content/uploads/2020/02/the-crown-olivia-colman-imelda-staunton-duo-1a-scaled.jpg[/image]

Dizinin yaratıcısı Peter Morgan, Variety’e yaptığı açıklamada diziyi 5 sezonla tadında bırakacak olmanın yerinde bir karar olduğunu söylerken; Netflix ve Sony’nin bu kararı desteklemesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Son sezonda Diana’yı Emma Corrin’in, Demir Lady lakaplı Başbakan Margaret Thatcher’ı ise Gillian Anderson’ın oynayacağı açıklandı.

Kaynak: BBC

You May Also Like